Share

News

  • Envoyer cette page par courriel.
  • Afficher la version PDF de cette page (nouvelle fenêtre).
  • Agrandir la taille du texte.Reinitialiser la taille du texte.Réduire la taille du texte.
03/09/2018
Event
New SPIE premises in Aalter: a perfect illustration of how SPIE works for its customers

Brussels, September 3rd, 2018 – Work on SPIE’s new building in Aalter will begin in the autumn, an event marked today by the first shot pickaxe of the site. The aim of Industry Aalter, one of the sites of SPIE Belgium, a subsidiary of SPIE, the independent European leader in multi-technical services in the areas of energy and communications, is not only to modernise and grow, but also to design a new workplace that reflects the efficient and responsible services it provides to its customers.

SPIE’s new building in Aalter will be located along the Groendreef – a prime location according to Business Unit Manager Wouter Van Derbeken, being close to the current site and centrally located for SPIE’s customers in East and West Flanders.

Work will begin in September 2018 and is due to be completed in October 2019. “Our goal with this new building is to innovate, grow and modernise”, explains Wouter Van Derbeken. “We are doubling our capacity and, in our preliminary study, we paid particular attention to the various criteria the building needs to satisfy.

The new building is designed to be a model of its kind, allowing for effective internal and external collaboration, embodying openness and a sense of welcome and emphasising modernity and luminosity, the aim being for it to become a meeting place for SPIE’s office-based and mobile employees. And in practical terms? The building will be designed highly efficiently, with a particular focus on corporate social responsibility (CSR) standards, including through mutually beneficial collaboration with other companies that will also be based in the building. As a consequence, there will definitely be economies of scale for Industry Aalter as the other companies also have many mobile employees, allowing for optimal use of common spaces and parking spaces.

Our new building will be a Q-ZEN* building fully equipped with modern facilities for the benefit of visitors and employees”, notes Wouter Van Derbeken. “We’re considering solar panels and heat pumps, LED lighting with twilight switches, access and provision of parking for bicycles, electric charging stations and a combination of flexible and permanent offices. And it goes without saying that easy access for people with disabilities is also provided. Finally, the new building will be built on the basis of a BIM* concept, meaning that we will be approaching the operations using a multi-disciplinary and multi-technical work method designed to ensure efficiency right from the construction phase”, he concludes.

 

*Q-ZEN: Quasi-zero-energy
*BIM: Building Information Modelling

 

contactS

SPIE

Pascal Omnès
Group Communications Director
Tel. : +33 (0)1 34 41 81 11
e-mail : pascal.omnes@spie.com

SPIE Belgium

Laure Simon
Communications Manager           
Tel. : +32 (0)2 729 63 05
e-mail : laure.simon@spie.com

TWOONS

Nathalie Bello
Tel. : +32 (0)472 61 10 39
e-mail : nathalie@twoons.be